Χρ. Αλεξίου: Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να παραμείνουμε πρώτοι…

Με το «σκήπτρο» του Πρωταθλητή Ελλάδος επέστρεψε από την Καστοριά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος δεν… χάλασε την παράδοση που τον θέλει σταθερά κυρίαρχο στο άθλημα της Κωπηλασίας! Στο πλαίσιο λοιπόν της β΄ φάσης του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος υπερασπίστηκε με επιτυχία τον επίζηλο τίτλο τον οποίο, σημειωτέον, κατακτά για 29 συνεχόμενα χρόνια. Απέδειξε έτσι με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη του αθλήματος στη χώρα, γεγονός που οφείλεται στη συστηματική και σκληρή δουλειά των αθλητών και των προπονητών του.

Οι αγώνες των κατηγοριών Παίδων – Κορασίδων διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στη λίμνη της Καστοριάς και ο Ν.Ο.Ι. πέτυχε για μία ακόμη χρονιά να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία απ’ όλα τα σωματεία της χώρας χάρη στις διακρίσεις και τις πρωτιές που είχαν τα πληρώματά του.

Συνολικά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κατέκτησε στην Καστοριά δύο χρυσά μετάλλια. Ένα στη Δίκωπο Κορασίδων με τις Αριάδνη Μήτση και Αθανασία Μάκου και ένα στην Οκτάκωπο των Παίδων (Γιώργος Κολιός, Ζήσης Μπουκουβάλας, Παύλος Φαϊτάς, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Βασίλης Ζέρβας, Λεωνίδας Γούνης, Γιώργος Κώστας, Βασίλης Πλιάκος και Χρήστος Λιούγκος). Το τελευταίο αυτό αγώνισμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από άποψη γοήτρου και η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους νεαρούς αθλητές του Ν.Ο.Ι.! Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος φιγουράρει λοιπόν στην πρώτη θέση του πίνακα της γενικής βαθμολογίας με 330 βαθμούς διατηρώντας το προβάδισμα που είχε πάρει από την α΄ φάση της διοργάνωσης. Δεύτερος κατετάγη ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 322,5 βαθμούς και τρίτος ο ΟΕΑ –ΝΑΒ (Βόλος) με 252,5 βαθμούς.

Όσον αφορά στον τίτλο του Πολυνίκη, αυτός πήγε φέτος στον ΟΕΑ – ΝΑΒ, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 11 χρυσά, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε ο Ν.Ο.Ι. με 10 χρυσά, 10 αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια, με τρίτο τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 10 χρυσά, εννέα αργυρά και έξι χάλκινα μετάλλια.

Τους αγώνες της β΄ φάσης του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, οι οποίοι διεξήχθησαν και τις δύο ημέρες με «συμπυκνωμένο» ωράριο, λόγω καιρικών συνθηκών, παρακολούθησαν από κοντά ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., αλλά και οι γονείς πολλών αθλητών που ταξίδεψαν στην Καστοριά για τον σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επισφράγιση της επιτυχίας του Ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου αναφέρει τα ακόλουθα: «Με την τέλεση της β΄ φάσης στην Καστοριά, ολοκληρώθηκε το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για μία ακόμη χρονιά, την 29η συνεχόμενη, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος, σημειώνοντας ένα ‘σερί’ επιτυχιών μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Όμιλός μας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο άθλημα της Κωπηλασίας σε όλη την Ελλάδα! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι. θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για να παραμείνει ο Όμιλος στην πρώτη θέση"

 

17.07.2017achamp 2017

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να επιτύχει την καλύτερη εμπειρία χρήστη